top of page
Over mij

Mijn naam is Karima & ik help moslima ondernemers om hun zaak te starten/te doen groeien d.m.v. sterke online branding, verkopen via social media en automatiseringen die passen bij jouw onderneming. Zelf ben ik ook oprichter geweest van Noah & Sisi, waar ik 3 jaar de schattigste strikjes verkocht voor newborns tot en met millennial vrouwen! Sinds november 2021 ben ik gestart als ondernemerscoach voor de ambitieuze moslimapreneur en sinds april 2023 werk ik hiernaast ook als Head Business Coach bij SheDIDIT. Ik voel mij gezegend en dankbaar dat ik elke dag mag doen wat ik leuk vind.

Maar dat is niet altijd zo geweest. Toen ik nog in de corporate wereld werkte als accountant liep ik tegen heel wat zaken aan. Om te beginnen mocht ik bij 3 van de 4 werknemers geen hoofddoek dragen, hierdoor heb ik ook nooit durven vragen of ik op het werk zou mogen bidden. Inhoudelijk vond ik mijn werk heel leuk, vooral het stukje advies verlenen aan ondernemers. Alles wat erbij kwam qua repetitief werk vond ik vreselijk. Dus werkte ik steeds harder en harder om die “ladder” te beklimmen om op een dag Finance manager te worden zodat ik meer consultancy zou doen en minder repetitief werk. En dit allemaal binnen vrij toxische werkomgevingen telkens. Het onvermijdelijke is gebeurd, na 2 jaar alles op alles te hebben gegeven ben ik gecrasht.. Een burnout. Op een piepjonge leeftijd van 26 jaar zat ik ziek thuis met een burnout. Hoe kon dit mij overkomen?

1 jaar later werd ik moeder. En daar waar ik altijd carrière wilde maken om ooit CFO te worden van een groot bedrijf, wilde ik als kersverse mama alleen maar bij mijn lief zoontje zijn. Ik kan hem toch niet achterlaten, dacht ik? Mijn eerste jaar als mama liep helaas moeilijk vanwege een postnatale depressie. Maar tijdens die periode is mijn liefde voor fotografie gegroeid omdat ik steeds meer mooiere foto’s wilde trekken van mijn zoontje. Ik begon ook foto’s van mijn neefjes en nichtjes te trekken om te oefenen en dan voor kennissen enz. Toen wist ik het, ik ga nooit meer terug naar de corporate wereld In sha Allah! Het was alsof ik met het mama worden ineens besefte dat ik wél belangrijk genoeg ben om voor mezelf te kiezen en dat er veel meer opties zijn dan geleefd te worden tijdens de werkweek en eigenlijk enkel in het weekend echt mijn ding kan doen. Dit houd ik onmogelijk vol tot mijn 67ste jaar (mocht ik tegen dan nog leven).

Als fotograaf heb ik zoveel ups gehad, maar ook heel vaak gevallen. Achteraf gezien wist ik waarom. Ik had geen plan, ik deed maar wat en ik had ook geen coach die mij af en toe kon adviseren en de missing spots in mijn bedrijf kon laten zien. Met Noah & Sisi (een groot- en kleinhandel in haaraccessoires) ben ik dan ook meteen gestart met een traject bij een business coach, want deze keer wilde ik het ineens goed doen. Dit was een succesvol bedrijf en ik zag mijn potentie nu echt.

Ik voelde toen een grotere missie branden en nu wil ik graag meer moslimapreneurs helpen om hún potentie te zien en hun bedrijf te laten groeien, zodat zij hun 9-5 kunnen verlaten, een eigen inkomen creeëren, ...


Een passie uitoefenen, dat kan zo goed als iedereen, maar van die passie een winstgevende zaak maken helaas niet. En dat is niet raar want het is niet iets dat we op school meekrijgen jammer genoeg (tenzij je een economische achtergrond hebt zoals mij, maar dan nog vind ik het zeer beperkt). Op school leren we hoe we die brave werknemer worden die uitvoert wat er gevraagd wordt. En begrijp me niet verkeerd, voor velen werkt dat en dat is perfect zo. Zeker als je jouw job heel graag doet en goed zit en er happy bent. Ik werk sindskort ook deeltijds in loondienst in een functie en bedrijf die 100% bij mij past alhamdoullilah. Maar voor vele anderen werkt dat totaal niet, en is een onderneming misschien net een ideale optie.

Ik heb dan ook de afgelopen jaren als ondernemer meer geleerd dan op school over het ondernemerschap, maar daar heb ik ook meer dan 15.000 EUR voor geinvesteerd (wat ik trouwens zo opnieuw zou doen!).

En nu is het tijd dat ik die kennis en tools ook beschikbaar maak voor jou als Ambitieuze Moslimapreneur die in een half jaar tijd enorme stappen vooruit wil binnen jouw bedrijf, zodat je eindelijke die bijberoep kan starten, zodat je eindelijk jouw 9-5 stap voor stap kan loslaten, zodat je eindelijk meer thuis bent bij je kindjes, zodat je je eindelijk gesteund voelt in je onderneming, zodat je je eindelijk zekerder voelt als ondernemer etc.

Ik gun het jou, gun jij het jezelf ook?

Branding fotoshoot MM (7 van 61).jpg
Branding fotoshoot MM (7 van 61).jpg

Mijn Missie

Mijn missie is om moslima
ondernemers te helpen hun
zaak te starten/te doen
groeien d.m.v. sterke online
branding, verkopen via social
media en automatiseringen die
passen bij jouw
onderneming...

Mijn visie

Ik geloof dat iedere moslima zoals jij halal geld kan verdienen zonder in te boeten op onze islamitische waarden.

Branding fotoshoot MM (28 van 61).jpg
bottom of page